همایش
«حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی در حقوق بین الملل»
« انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد»
مهلت ارسال چکیده مقاله :تا تاریخ 20/2/1390
19-20 مهرماه 1390 ، همدان، دانشگاه بوعلی سینا
حفاظت و پاسداشت از سرمایه های تاریخی و فرهنگی، اقدامی ضروری در حفظ هویت هر ملتی است. مضاف بر آنکه آثار مذکور می توانند میراث مشترک فرهنگی بشریت محسوب می شوند.
جامعه بین المللی در چارچوب سازمان ملل متحد و موسسات تخصصی وابسته به آن همچون یونسکو و دیگر سازمانهای بین المللی تلاش کرده اند تا در زمان صلح یا جنگ، آثار تاریخی و فرهنگی را از گزند بلایا یا حوادث انسانی یا طبیعی محفوظ نگه دارند. در همین چارچوب، دیگر سازمانها نیز همچون صلیب سرخ جهانی ( بویژه در زمان جنگ ) در حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی اقدامات قابل توجهی را انجام داده اند و موجد تدوین و توسعه مقررات خاصی در این حوزه بوده اند.
« انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد» با برگزاری همایشی داخلی بر آن است که با دعوت از حقوقدانان و متخصصان در حوزه مطالعات مربوط به اموال فرهنگی و تاریخی به بررسی ابعاد گوناگون موضوع بپردازد. ضرورت مذکور با توجه به این واقعیت روشن تر می گردد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری با تاریخ کهن و سرزمینی که در آن، اموال و آثار برجسته فرهنگی و تاریخی متعددی قرار دارد، کانون توجه علاقمندان به پاسداشت میراث فرهنگی در سراسر جهان می باشد.
این همایش با عنوان «حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی در حقوق بین الملل» در شهر همدان (پایتخت تاریخ و تمدن ایران) و با همکاری و به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا برگزار می گردد.
برای مقالات و مباحث همایش، محورها و موضوعات زیر پیش بینی شده است :
الف : تعهد و مسؤولیت بین المللی دولتها در حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی
1- حفاظت از اموال فرهنگی و تاریخی
2- آثار ثبت شده جهانی و تعهد همگانی دولتها در حفاظت از آنها
3- حمایت از آثار ثبت شدۀ ایران
4- استرداد و بازگرداندن اموال تاریخی خارج شده از کشورها
5- حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی در مخاصمات مسلحانه
ب : حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی توسط سازمانهای بین المللی
1- حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی در رویۀ ارکان سازمان ملل متحد
2- عملکرد یونسکو در حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی
3- نقش کمیته بینالمللی صلیب سرخ در حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی
4- رویه قضایی دادگاه کیفری بین المللی یوگسلاوی سابق ( ICTY ) در حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی
5- سازمان کنفرانس اسلامی و حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی
بدینوسیله از صاحب نظران و پژوهشگران دعوت می شود تا طرح یا چکیدۀ مقاله خود را متناسب با محورهای همایش و با رعایت نکات زیر ارسال فرمایند
1-طرح یا چکیده مقاله باید در حدود 250 کلمه به صورت تایپ شده در محیط word ، همراه با نام و نام خانوادگی و درجۀ علمی و شغل نویسند، نشانی پستی و الکترونیکی و تلفن تماس تا تاریخ 20/2/1390 از طریق پست الکترونیکی به دبیرخانه همایش ارسال شود.
2-در صورت تأیید طرح یا چکیدۀ مقاله از نویسندگان درخواست خواهد شد تا متن مقالۀ خود را جهت بررسی نهایی حداکثر تا تاریخ 20/5 /1390 از طریق پست الکترونیکی به این مرکز ارسال نمایند. تأیید طرح یا چکیده مقاله لزوماً به معنای تایید مقاله نخواهد بود.
3- مقاله ارسالی باید صرفاً برای این همایش نوشته شده و پیش تر در همایش دیگری ارائه نشده یا در هیچ نشریه ای چاپ نشده باشد.
4-به نویسندگان مقالات برگزیده هدایای مناسبی تقدیم خواهد شد.
5-مقالات برگزیده در همایش به صورت مجموعه مقالات به چاپ خواهند رسید.
6-نویسندگان مقالات تأیید شده در ایام همایش میهمان دانشگاه بوعلی سینا بوده و وسیلۀ ایاب و ذهاب توسط همان دانشگاه فراهم خواهد شد.
نشانی پست الکترونیکی دبیرخانۀ همایش:iauns.ir.2011@gmail.com
نشانی دفتر انجمن: تهران- خیابان انقلاب- خیابان 16 آذر- دانشگاه تهران- دانشکده حقوق و علوم سیاسی
ساختمان جدید- اتاق 254- انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد- تلفکس:61112302-